برد جوجه کشی JDR800 یکی از برد های با کیفیت میباشد که با بهره گیری از کنترل کیفی چند مرحله ای طراحی و تولید شده است ، از جمله امکاناتی که در این برد گنجانده شده است میتوانیم به سیستم جوجه کشی حرفه ای ، سیستم جوجه کشی اتوماتیک ، بهره گیری از سنسور دقیق HIH ، روز شمار جوجه کشی ، نمایشگر دیجیتال دما و رطوبت و ده ها مورد دیگر که در ادامه مطلب با آنها آشنا خواهید شد.
کنترلر JDR800 :
کنترلر ۸۰۰ که بروی دستگاههای سایز متوسط تا بزرگ مونتاژ می شود دارای خروجی های کنترل دما و رطوبت ، چرخش و تهویه هوا به صورت کاملا هوشمند می باشد.
قبل از شروع توضیحات در مورد نحوه تنظیم و به کارگیری این کنترلر باید عنایت داشته باشید :
– روشن ، خاموش و چشمک زدن تمامی چراغ های روی پنل کنترلر به صورت هوشمند و اتوماتیک انجام می شود.هرگونه عمل یا عملکرد چراغ ها عاری از خطا بوده و این علائم صرفا با توجه به شرایط داخلی دستگاه تغییر حالت می یابد.
– نمایشگر دما اعداد نشان داده خود را به صورت اعشاری مثبت بالای ۰/۱۰ درجه سانتی گراد نشان خواهد داد و باید توجه کرد که هنگام خواندن دمای دستگاه عدد به صورت اعشاری مثبت میباشد.به عنوان مثال که بصورت حروفی “سی و هفت ممیز هشت.” خوانده میشود.
– نمایشگر رطوبت کنترلر ۸۰۰ برخلاف نمایشگر دما به صورت عدد طبیعی مثبت اعداد را نمایش خواهد داد که این میزان درصد نسبی رطوبت هوای داخل دستگاه را نشان می دهد . مانند که به صورت ” شصت درصد” خوانده می شود.
– باید توجه کرد که دکمه های روی پانل دستگاه به صورت فشاری عمل کرده و حالت لمسی یا touching نمی باشد.
پس از روشن شدن دستگاه چراغ های کنترلر بروی نمایشگر اعداد بالایی دمای دستگاه و بروی نمایشگر های پایینی عدد رطوبت دستگاه نمایش داده خواد شد.
” قابل توجه است، اعداد نمایش داده شده بروی نمایشگر های حرارتی و رطوبتی به وسیله ی سنسورهای موجود در داخل دستگاه می باشد”
برای انجام تنظیمات در کنترلر ۸۰۰ با فشردن و نگه داشتن چند ثانیه ای دکمه تنظیم و باشنیدن صدای آلارم دکمه را رها می نماییم.
درچنین حالتی بروی نمایشگر دما عبارت A.01 و بروی نمایشگر رطوبت دمای تنظیم شده نشان داده خواهد شد.”به صورت پیش فرض کارخانه سازنده عدد ۳۷٫۸ نمایان می شود”
شما میتوانید با فشار دادن هربار دکمه های افزایشو یا کاهش اقدام به تنظیم دمای مورد نظر خود نمائید.
پس از تنظیم دما و زدن یکبار دکمه تنظیم ، تنظیمات دما کامل و ثبت می شود و در منوی ظاهر شده جدید A.02 تنظیمات رطوبت صورت میگیرد.در منوی تنظیم رطوبت به صورت پیش فرض یا default عدد ۶۰% تنظیم شده است که شما میتوانید با زدن دکمه های افزایش یا کاهش رطوبت را متناسب با نوع پرنده خود تنظیم نمایید.
پس از تنظیم رطوبت و با زدن دکمه تنظیم وارد منوی سوم A.03 شده و اقدام به تنظیم مدت زمان یک دور کامل تخم ها در داخل دستگاه می نمائید.
در منوی A.03 شما مدت زمان لازم برای چرخش مناسب با نوع پرنده خود می باشد را وارد نمائید. برای مثال :
“مدت زمان مناسب برای تخم مرغ ۱۲۰دقیقه می باشد.و تخم مرغ طبق آخرین اطلاعات بروز جوجه کشی بهتر است هر دو ساعت یکبار سیکل چرخشی خود را کامل نماید. بنابراین در منوی سوم با وارد کردن عدد ۱۲۰ کنترل موتور چرخشی را برای پرنده مرغ مناسب می سازیم.بدین ترتیب سیستم چرخش دستگاه به طور اتوماتیک هر ۸دقیقه یکبار به مقدار تنظیم شده کارخانه حرکت کرده و در مجموع این حرکات بعد از ۱۲۰ دقیقه چرخش موتور به یک دور کامل میشود.
البته بدیهیست که نژاد های مختلف پرنده مرغ دارای زمان متفاوتی خواهد بود.
درمورد سایر پرندگان ابتدا بایستی اطلاعات لازم را از منابع بروز و موثق بدست آورده و سپس اقدام به تنظیم منوی سوم بر حسب دقیقه نمود.”
پس از تنظیم منو سوم و زدن دکمه تنظیم وارد منوی چهارم شده که در این منو شما میتوانید هشدار دهنده را به صورت ON/OFF قرار دهید.بدیهیست که با انتخاب هر کدام از گزینه ها هشدار دهنده دستگاه قطع یا وصل میشود.
.
پس از آن با زدن دکمه تنظیم وارد منوی پنجم شده که انتخاب حالت گرمایشی سیستم حرارتی دستگاه میباشد.در این حالت که به صورت پیش فرض حالت گرمایشی کند تنظیم شده است شما میتوانید باتوجه به شرایط محیطی و اقلیمی در فصول سرما و با توجه به کاهش دمای محیط و سرد شدن تدریجی هوا در فصول سرد چنانچه دمای محیط و اتاق جوجه کشی نیز سرد شود بایستی حالت گرمایشی را از حالت کندSLO(slow) به حالت تند SP1(speed 1) ویا حالت خیلی تند SP2(speed 2) تغییر دهید.
پس از تظیم حالت گرمایشی و زدن دکمه تنظیم منوی ظاهر می شود که این منو با توجه به تغییرات حاصله در مکانیک و فیزیک دستگاه هیچگونه استفاده نرم افزاری را دارا نمی باشد و نیازی به تنظیم یا تغییرات در این منو نمی باشد.
اما علاوه بر دکمه های تنظیم،افزایش و کاهش که کار تنظیمات عددی و کمی کنترل را انجام میدهند دکمه های دیگری نیزی جهت سهولت در انجام درست کنترل دستگاه تعبیه شده است که معرفی آنها می پردازیم:
دکمه هچینگ (hatching) : این دکمه به عنوان پل تبدیل دوران ستر به هچر و بالعکس استفاده می شود.بدین ترتیب که با زدن یکبار دکمه هچینگ چراغ سبز رنگ هچر از حالت چشمک زن به حالت ثابت روشن ماندن و یا بالعکس تغییر حالت می دهد.
باید توجه داشته باشید که در دوران ستر چراغ سبز رنگ به حالت چشمک زن بوده تا موتور گردشی به صورت اتوماتیک وار سیکل گردشی خود را انجام دهد و در دوران هچر یا همان سه روز پایانی چراغ سبز رنگ به حالت ثابت روشن بماند تا موتور گردشی نیز چرخش اتوماتیکش متوقف شود پس بدین ترتیب با زدن یکبار دکمه هچینگ چرخش راک ها متوقف شده و بازدن دوباره آن راک ها بصورت اتوماتیک شروع به چرخش خواهند کرد.
دکمه چرخش (Rotation) : این دکمه قرمز رنگ بروی برد کنترل مونتاژ می شود به صورت دستی موتور گیربکس را می چرخاند شما در مواقع زیادی در صورت انجام عملیات برداشتن تخم ، بارگذاری و یا نطفه سنجی و… می توانید با فشردن و نگهداشتن این دکمه چرخش را به صورت دستی انجام دهید.
یکی از مهمترین کاربرد های این دکمه چرخش در دوران هچ میباشد.در زمان هچ با فشردن این دکمه میتوان حالت زاویه دار راک ها را به حالت افقی تبدیل کرد تا برداشتن شانه های تخم یا بررسی تخم ها به راحتی انجام شود
دکمه کاهش (Decrease) : شما در کنترلر ۸۰۰ میتوانید با فشردن و نگه داشتن دکمه کاهش در نمایشگر های plcبه جای نمایش دما شاهد مدت زمان باقیمانده تا چرخش خودکار موتورگردان بر حسب دقیقه و به جای نمایش رطوبت حالت گرمایشی تنظیم شده را بروی دستگاه ملاحظه فرمائید به عنوان مثال. در این تصویر مدت زمان باقی مانده تا چرخش موتور ۲ دقیقه و حالت گرمایشی سیستم در حالت کند یا همان SLOW می باشد.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.