لکه خون در تخم مرغ
بررسی لکه خون در تخم مرغ
وجود لکههای خونی در تخم مرغ ، با توجه به اینکه همه ما انتظار داریم که بعد از شکستن تخممرغ با سفیده شفاف و زرده روشن مواجه شویم ولی گاهی اوقات وجود لکه ی خون درون تخممرغ باعث اذیت و آزار شده و ما را نسبت به خوردن چنین تخم مرغی نگران کرده است.
لکههای خون به علت های زیر در روند شکلگیری تخممرغ ایجاد میشوند :
- پاره شدن یک رگ خونی در سطح زرده ،
- بریده شدن رگ خونی در دیواره لوله تخمبر ،
- کمبود ویتامین A در رژیم غذایی مرغ ، به طوری که ممکن است این تخم مرغها وجود کمی لکه را پیش از توزیع نشان دهند.
برخلاف باور رایج ، این لکهها اصلا نشاندهنده آلودگی یا مشکلات دیگر در تخممرغ نیستند. درواقع ، این تخممرغها از نظر ارزش تغذیهای هیچ تفاوتی با تخممرغهای دیگر ندارند. تخم مرغهایی که حاوی یک یا دو لکه ی خونی در خود میباشند، خواه روی زرده (بخش زرد تخم مرغ) و یا روی آلبومین (قسمت سفیده تخم مرغ) و بطور طبیعی دیدنشان موجب دلواپسی و هراس خواهد شد ، کافی است لکه خون را با قاشق یا چاقو از تخممرغ جدا کرده و بقیه تخممرغ را به راحتی سرخ کرده و میل نمائید .
شکستن تخممرغ در ظرف جداگانه پیش از مخلوط کردن آن با مواد غذایی دیگر ، این امکان را برای شما فراهم میکند تا لکههای خون یا پوست تخممرغ را کاملا جدا کنید.
به وجود آمدن لکه های خونی در تخم مرغ
علت به وجود آمدن این لکههای خونی بدینگونه است که در مراحل ابتدایی شکل گیری تخم مرغ، تخم در حال رشد در میان کیسهای که حاوی شبکهای از عروق خونی است احاطه میشود. زمانی که زرده به تدریج بالغ میشود ، از کیسهی زرده به نام خط شکاف یا استیگما جدا و آزاد میشود. گاهی کیسهی زرده میتواند در طول این فرآیند پاره شده و گسستگی رگه ای خونی را موجب گردد که به درون زرده نشت کرده و حتی موجب شود بخش آلبومین تخم مرغ حاوی لکههای خونی گردد . این لکهها به مرور زمان روشن میشوند ، در حالی که لکههای خونی تیره نشان دهندهی تازگی تخم مرغ میباشند.
علت دیگری که باعث می شود این اتفاق رخ دهد ، کمبود ویتامین A در رژیم غذایی مرغ بوده به طوری که این تخم مرغها وجود کمی لکه را پیش از توزیع نشان میدهند.
گاهی اوقات وجود خروس در گله موجب لکه دار شدن زرده تخم مرغ میشود.
♨️ گروه صنعتی مازند جوجه
دیدگاهها (۰)